vitalski & jochems

De grootste vooroorlogse humorist die Duitsland ooit kende, was ongetwijfeld de Beierse schrijver, acteur en regisseur Karl Valentin (1882-1948). Samen met Liesl, zijn legendarische gezellin, maakte hij talloze hilarische sketches, die ontploffen van waanzin, taalspel en absurdisme. En ja, hoera: deze strapatsen worden heden een nieuw leven ingeblazen, en wel middels het onwaarschijnlijke duo Gert Jochems enVitalski.

Gert Jochems zag u reeds met verbijstering bezig bij Laika, HETPALEIS, Abattoir Fermé en FroeFroe. Vitalski is 's lands officiële Nachtburgemeester, tevens conferencier, standup-comedian en literair duizendpoot.

De voorstelling ‘Ik ben blij als het regent, …’ heeft wel iets weg van een sprookje. Een vader die stilaan wat levensmoe wordt, stuurt zijn drie zoons de regenachtige straten op, elk met een eigen opdracht op zak. De ene moet met weinig geld een huis zien te kopen, de ander moet de straat zien over te steken zonder een woede-aanval te krijgen. De derde krijgt de opdracht om van een viool te proberen een trompet te maken. Karl Valentin eigen, is geen huisje hier te heilig, geen teen te kort. Geen gat blijft ongebeten. Een wervelend spektakel waarin sukkelen nooit zo charmant was, in een welhaast ergerlijke reis naar de rand van de waanzin. Maar: niet zonder een permanente ondertoon van Weltschmerz, het Duitse interbellum zo eigen.

De pers over "Ik Ben Blij Als Het Regent":

"Gert Jochems is grotesker dan ooit, Vitalski iets meer gestructureerd dan we hem kennen. Raar maar warm toneel. Een verkwikkende reis die naar meer smaakt." (Els van Steenberghe in Knack)

"De aanstekelijke kwadratuur van het goede oude cabaret. Naast Vitalski, ontpopt Gert Jochems zich tot een waarlijke Gaston Berghmans." (Wouter Hillaert in De Standaard)

"Het stuk schakelt qua heerlijke onzin nog vijf versnellingen hoger dan verwacht." (Dominique Piedford in GvA)

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 42, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68