Paul Verrept en Bart Meuleman
Dikke vrienden lezen voor

Mijnheertje Kokhals is een zeer aardige man. Zo aardig als hij is werkelijk niemand. Als hij niet moet werken heeft hij een zee van tijd. Dan gaat hij op stap en beleeft hij allerlei avonturen. Of hij zit thuis te wachten, tot er iets spannends gebeurt. Helaas loopt het nooit zo goed af als hij had gehoopt. Het valt eigenlijk altijd tegen. Bezoek ontvangen lukt niet. Vrienden maken al evenmin. En een blinde man de straat over helpen blijkt een lastige klus. Dus wordt mijnheertje Kokhals droef. Ook wel een beetje misselijk... Maar het helpt als hij zijn hart kan luchten.
De avonturen van mijnheertje Kokhals zijn de avonturen van een zeer eenzame man in een lelijke, boze wereld.

Twee dikke vrienden Paul Verrept en Bart Meuleman vertellen in De Boog de tragikomische avonturen van Mijnheertje Kokhals. Voor de gelijknamige prentenboekenreeks schreef Bart Meuleman de tekst en maakte Paul Verrept de illustraties. Volgend seizoen toeren Paul en Bart voor Villanella met de vertelvoorstelling Mijnheertje Kokhals die vorig jaar gemaakt werd.
Na de pauze lezen Paul Verrept en Bart Meuleman elk voor uit eigen werk.
Boeken van beide auteurs zullen bij de lezing beschikbaar zijn.
Bart Meuleman (1965) is theatermaker, schrijver, dichter en essayist. Met het gezelschap De zweep maakte hij De smerige trilogie (1999-2002). Hij schreef en regisseerde ook voor onder andere Theater Antigone, Het Toneelhuis, NTGent en Dito’Dito. In 2006 schreef en regisseerde hij de theatermonoloog Martens. Als essayist schrijft hij vaak over popmuziek, televisie en poëzie. Twee dichtbundels verschenen al van zijn hand: Kleine criminaliteit (1997) en Hulp (2004). Hulp werd genomineerd voor de VSB-poëzieprijs (2005).Dit jaar verschijnt bij Querido zijn nieuwe gedichtenbundel Omdat ik ziek werd.
Paul Verrept (1963) maakt prentenboeken en grafische ontwerpen. In 1994 verscheen zijn eerste boek Mag ik bij je slapen?. Hij illustreerde o.a. gedichten van Paul Van Ostaijen. Daarnaast schrijft hij zelf verhalen. Zijn werk verscheen in 8 talen. In 2005 won hij de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer met Het meisje de jongen de rivier. Muziektheater Transparant baseerde zich op Het meisje de jongen de rivier voor de gelijknamige muziektheatervoorstelling. Voor De Vikingen schreef Paul de tekst voor Geen spijt, een muziektheatervoorstelling over het leven van Edith Piaf. Hiervan verscheen later ook het prentenboek. Gedurende de maand april kan je de ‘avonturen’ van Paul Verrept volgen op de weblog van Villa Kakelbont: www.villakakelbont.be/blog/. Surf ook eens naar www.paulverrept.be

Bibliografie Bart Meuleman:
Kleine criminaliteit, gedichten, amerika, 1997
Hulp, gedichten, Querido, 2004
Martens, toneeltekst, NTGent, 2005
Omdat ik ziek werd, gedichten, Querido, verschijnt in 2008

Bibliografie Paul Verrept:
Geen spijt, De Eenhoorn, 2007
Mist, De Eenhoorn, 2006
Het meisje de jongen de rivier, Afijn, 2004
De dag dat mama even tijd had voor een kopje koffie, Afijn 2003
De kleine soldaat, Clavis 2002
Klein verhaal van de nacht, Clavis 2000
God, Clavis 1999
Floris en Blancefloer, tekst Jo Roets, Clavis, 1999
Ik mis je, Clavis 1998
Marc, tekst Paul Van Ostaijen, Clavis 1997
Sjimpansee, tekst Paul Van Ostaijen, Clavis 1997
Slaap, tekst Paul Van Ostaijen, Clavis 1997
Een tekening op reis, Clavis, 1995
Mag ik bij je slapen? Clavis, 1994

Van de prentenboekenreeks van Mijnheertje Kokhals verschenen inmiddels de volgende titels:
Mijnheertje Kokhals, Afijn (2002)
Mijnheertje Kokhals krijgt bezoek, Afijn (2003)
Mijnheertje Kokhals heeft een vriendje, De Eenhoorn (2006)
Bedankt, mijnheertje Kokhals!, De Eenhoorn (2006)