Chika Unigwe      Op dinsdag 10 juni krijgt De Boog Chika Unigwe op bezoek.
Chika Unigwe studeerde literatuur in haar geboorteland Nigeria en behaalde later een doctoraat aan de universiteit van Leiden. Zij emigreerde in 1995 met haar Belgische echtgenoot naar ons land, en heeft ondertussen een druk leven met vier kinderen in Turnhout, waar zij ook gemeenteraadslid is.
Zij begon als schrijfster met kinderboeken, een dichtbundel en kortverhalen, en won op die manier de BBC Short Story Award en de Commonwealth Short Story.
In 2005 publiceerde zij de roman ‘De Feniks’ over de Nigeriaanse vrouw Oge die in Turnhout woont, en moet opboksen tegen heimwee, onbegrip, afstandelijkheid en tegenslagen zoals het verlies van haar zoontje.
In haar nieuwe roman ‘Fata Morgana’ volgt Chika Unigwe vier Afrikaanse vrouwen, die op zoek naar een beter leven in het Antwerpse prostitutiewereldje van het Schipperskwartier terechtkomen.
In haar dankwoord voor ‘Fata Morgana’  schrijft zij:
“Ik heb veel bijgeleerd tijdens het schrijven van ‘Fata Morgana’. In de eerste plaats ben ik hen dankbaar, over wie dit verhaal gaat: de anonieme Nigeriaanse sekswerkers die mij in hun leven toelieten, mijn vragen beantwoordden en lachten om mijn onwetendheid.”
Het werk van Chika Unigwe is ontroerend en gevoelig, maar ook scherp en spannend. Het leest vlot als een trein,en tegelijk beklijft het.  Net als de personages in het boek wordt de lezer gedwongen  om stil te staan bij de grote thema’s van het persoonlijk en maatschappelijk leven, zoals liefde, verlies, uitbuiting en emigratie.

Chika Unigwe leest uit haar werk voor vanaf 20u30, en geeft ook graag antwoord op vragen vanuit het publiek.

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68