Elvis Peeters (de stem) & Ben Sluijs (de sax)

 

foto's van het optreden:

'Wie zwijgt terwijl hij iets te zeggen heeft, zwijgt meer dan wie zwijgt die niets te zeggen heeft.' (uit 'Beckett', Elvis Peeters)

Elvis Peeters is schrijver en performer. Hij was zanger/tekstschrijver van de rockgroep Aroma di Amore. Met ‘La Maison Bleue’, ‘De ontelbaren’ en dit voorjaar ‘Het paard van Nietzsche’ maakte hij drie sterke literaire concerten op rij.
Met zijn roman ‘De ontelbaren’, werd hij in 2006 genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

Over zijn werk werd geschreven:
Zelden is mededogen zo ontwrichtend. Elvis Peeters toont personages die zich engageren om te leven, of ze daar goed in zijn of niet. Hij schrijft niet vanuit hun handelingen of hun gedachten, maar vanuit hun taal.

Uit recensies:
Wie van literatuur meer verwacht dan een verslag van de feiten, gedachten of gevoelens, vindt hier misschien niet wat hij zoekt, maar wel wat hij niet verwacht. (SDL over zijn verhalenbundel ‘Calvados’)
Hij beloofde ’literatuur met de kracht van een concert, een concert met de subtiliteit van literatuur’. Hij houdt woord. (DM over La Maison Bleue)
’Peeters goochelt met rake beelden en geregeld duikt een onstuitbare humor op die nooit geforceerd overkomt . Wie ‘De ontelbaren’ kan meepikken, moet niet aarzelen: zien.(De Morgen, 21 februari 05 over De ontelbaren, literair concert)
"Het paard van Nietzsche is een mooie ode aan onaangepastheid, een allesbehalve alledaagse combinatie van intelligentie en openheid voor wat daarnaast kan bestaan. Speelsheid vooral." (De Morgen 31.01.07)
“De ontelbaren is niet alleen een straffe roman voor een breed publiek, maar net zo goed een noodzakelijk boek.”(Marc Cloostermans in de Standaard der Letteren)

Voor meer info: www.elvispeeters.be

Bij De Boog brengt Elvis Peeters een selectie uit zijn literaire en theaterteksten, getoetst aan de sax van Ben.

Ben Sluijs volgde een klassieke saxofoonopleiding aan de muziekacademie van Vilvoorde met Rudy Haemers als leraar, resulterend in de uitmuntende graad met grote onderscheiding.
Tijdens de zomervakanties volgde hij verschillende klassieke stages waar hij les had van o.a. Francois Danneels, Norbert Nozy, Willy Demey, Ed Bogaert.....
Na deze klassieke opleiding studeerde hij 4 jaar aan de Antwerpse Jazz-Studio waar hij lessen kreeg van John Ruocco; en 1 jaar aan het conservatorium van Brussel met Steve Houben als leraar om uiteindelijk af te studeren aan het conservatorium te Tilburg (Holland) als "docerend-uitvoerend musicus". In 2004 volgde hij in de VS vervolmakingslessen bij saxofoonmeester David Liebman.
Ben geeft zelf les aan het conservatorium en de muziekacademie van Antwerpen.
Hij speelde bij en met groepen zoals Octurn, BRT Big Band, Brussels Jazz- Orchestra, Myriam Alter Quintet, Act Big Band, Jean Warland’s Sax No End, Ivan Paduart Septet, Loet Van Der Lee Quintet,...
Verder speelde hij met onder andere Philippe Catherine, Toots Thielemans, Bert Van den Brink, Michel Herr, Bert Joris, Dre Pallemaerts, Hein Van De Geijn, Nathalie Lorrier, Chris Joris, Joe Fonda, John Betsch...
In 1997 vertegenwoordigt hij België in de Europese Big-Band te Slovenie.
Hij was te gast op verschillende nationale- en internationale festivals zoals
Jazz-Middelheim (Belgie), Knitting Factory (New York), festival van Montreal (Canada), North Sea festival (Holland), Euro Jazz-Festival Mexico...
Hij krijgt de Antoon Van Dijckprijs 1999 uitgereikt door de stad Antwerpen.
Nominaties kreeg hij voor de Zamu Awards 2003, 2007 en voor de d’Jango d’Or 2006.
Belangrijke invloeden: John Ruocco, Charlie Parker, John Coltrane, Peter King, Lee Konitz, Hank Mobley, Ornette Coleman...
Voor meer muziek, info, bio en disco: www.bensluijs.be

Hij pleegde al eerder sax&woord samenwerkingen met Pjeroo Roobjee, Roger de Neef, Peter Holvoet en Don Fabulist.