Een Ontgoocheling is een vroege novelle van Willem Elsschot. Het verhaal van Kareltje, een jongen met een groot hoofd, waardoor iedereen denkt dat hij slim is. Niet in het minst zijn vader, sigarenfabrikant Louis De Keizer, die Kareltje prompt naar het Atheneum stuurt om Latijn te leren en advocaat te worden. De jongen blijft drie jaar in de eerste klas zitten…

Regisseur Adriaan Van Aken bewerkte de Elsschottekst vanuit een muzikale invalshoek en ensceneerde hem op de plek waar het verhaal zich afspeelt, het Koninklijk Atheneum Antwerpen aan de Rooseveltplaats, waar Elsschot zelf school liep, in het kader van Zomer Van Antwerpen 2017. Daarna ging de voorstelling op tournee door heel Vlaanderen.

Jurgen Delnaet speelt Kareltje en in één moeite door alle andere, uiterst kleurrijke Elsschotpersonages. Joris Caluwaerts, Benjamin Boutreur, Lot Vandekeybus en Tim Coenen maakten de muziek. Een Ontgoocheling is een productie van Het nieuwstedelijk.

In Rood-Wit spelen acteur Jurgen Delnaet en toetsenist Joris Caluwaerts (STUFF, Magnus,…) eenmalig een miniversie van de show, nu eens puttend uit de originele muziek en enscenering, dan weer volstrekt à l’improviste. Eentje om naar uit te kijken!

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 42, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68