'Paul Janssen, pionier in farma & in China'

Geerdt Magiels schreef het boek 'Paul Janssen, pionier in farma & in China', dat enkele maanden geleden uitkwam en al aan zijn tweede druk toe is.

In 1953 begon Dr. Paul Janssen met geneesmiddelenonderzoek in een klein laboratorium in de fabriek van zijn vader, het werd het prille begin van Janssen Pharmaceutica. In de jaren 1970 ging hij naar China waar hij zijn droom heeft waargemaakt: hoogstaande geneesmiddelen maken waar de bevolking beter van wordt.

Geerdt Magiels zal vertellen over zijn ervaringen bij het schrijven van dit boek: de gesprekken met Paul Janssen en zijn naaste medewerkers, de reizen naar China, de dreigende censuur enz. Zijn verhaal wordt geïllustreerd met fragmenten en prachtige dia's.

Uit de pers:
"Het doorwrochte werkstuk van schrijver en wetenschapper Geerdt Magiels is een mix van biografie, wetenschappelijke verhandeling, relatiegeschenk en spannend jongensboek."
De Tijd
".. een meeslepend verhaal uitgeschreven door Geerdt Magiels..."
Gazet van Antwerpen
"Dit boek is het laatste grote project dat deze arts-ondernemer-wetenschapper op de sporen zette. ... Verplichte lectuur voor alle China-believers."
De Standaard


Reacties
Teksten