Lèzeuff

 

Annemie Van Daele: Viool – zang
Dimi Dumo: Mondharmonica – zang
Karsten Devilder: Gitaar – zang
Kris Van Daele: Contrabas – zang
Jan Daniëls: Percussie


Monsieur Antoine, een echte medicijnman
Uit het zwarte Afrika
Ontleedde de grammatica
Van het internet- geruis
Het digitaal gefluister
Op’t wereldwijde web van A tot Z.
De virussen en wormen
Die mijn harde schijf bestormen
Zo zegt Monsieur Antoine
(Hij die het weten kan)
Zijn kreten van nood
Uit het leven na de dood
Woorden van de doden uit mijn clan

 

Lzzf, (spreek uit als Lèzeuff) opgericht in het voorjaar van 2005, is in een wereld van piepjes, beats en samples een akoestische verademing. Ze bewandelen veel traditionele paden. Inspiratie komt uit de volksmuziek van Scandinavië tot Gibraltar, van Ierland tot de Oeral. Soms wordt de oceaan overgestoken en klinkt er Cubaanse Son, Cajun uit New Orleans en Country from the cold mountains.

Hun klank is fris en elk van de muzikanten weet een mix van individuele talenten om te zetten in wat nu al de typische Lzzf-klank genoemd kan worden: een geraffineerd muzikaal samenspel dat toch heel oorspronkelijk overkomt, als het ware op dat moment geboren. Levende muziek bestaat uit muzikanten en een publiek, die beiden leven, die meeleven, en dus zou men hollywoodiaans kunnen zeggen: “Anything can happen”. Dit maakt elke bijeenkomst van uitvoerenden en toehoorders een uniek moment.

Ga mee in de roes van onmogelijke liefdes, verzopen melodieën en hitsige dansen of blijf nuchter genoeg om te snoepen van deze verfijnde geneugten voor het oor.