KLANKENTAPPERS
Nieuwe composities geïnspireerd op leven en werk van Willy Vandersteen

100 jaar geleden werd Willy Vandersteen geboren. De avonturen van Suske en Wiske, de Rode Ridder, Robert en Bertrand en vele anderen werden iconische stripverhalen, verslonden door kinderen en volwassenen.

Tijd voor een ode dus, en wel een muzikale! Kalès Guitar Quartet nodigde vijf jonge en beloftevolle componisten uit om composities te schrijven rond  Vandersteens werk.
Jonge wolven Frederik Neyrinck, Jelle Tassyns, Lukas Huisman, Jeroen De Brauwer en Tomas Hendriks grepen deze uitdaging met beide handen aan en zo ontstond een samenwerking met het kwartet. Tekenaar Michel Verkinderen maakte in samenwerking met de componisten illustraties die een brug slaan tussen hun muziek en de verbeelding van het publiek.

Kalès Guitar Quartet is Vadim Deprez, Isaac Vanhove, Nele De Gussem en Stefan Gaelens. Hun quartet is geschoeid op het streven naar vernieuwing en experiment van vier klassieke gitaristen. Ze vormen een ensemble dat de grenzen van de guitaren aftast en daarbij nauw samenwerkt met jonge componisten. Hun individueel diverse achtergronden en ambities leiden het kwartet naar steeds meer mogelijkheden met een licht en intiem akoestisch instrument als de klassieke gitaar.
 Zij waren al meerdere keren te horen in "Brede Opklaringen" op Klara en speelde onder meer op de Staten-Generaal van de klassieke muziek, Cultuurmarkt in Antwerpen, Festival van Vlaanderen en Theater aan Zee.

www.kalesguitarquartet.be

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68