Josse De Pauw           

Josse de Pauw is een man die van vele markten thuis is. Naast schrijver  is hij ook acteur, theatermaker en regisseur. Misschien is het wel daarom dat je bij al zijn geschreven stukjes een hele wereld ziet opengaan waarin steeds opnieuw wonderlijke, spannende, ontroerende of bizarre dingen gebeuren. Zo maar, heel vanzelf, beschreven met een meesterlijke, bescheiden pen. Vol van droge humor (De Pauw lacht graag en niet in het minst met zichzelf) en een eigenzinnige kijk op de dingen.

Zijn boek Nog gaat over de hele gewone dingen van het dagelijks bestaan. Hij gaat op stap met zijn (half-Japanse) dochtertje. Hij zit op café. (Lees het laatste stukje, een ode aan Josse's stamcafé.) Hij geniet van vriendschappen (met onder andere de fenomenale figuur Boken Bruine Suiker), van eten en drinken, van goed gezelschap, van huizen, steden of landschappen. Hij staat stil bij de dood, en heel veel bij het leven.

En die verhalen komt hij voorlezen en vertellen, op dinsdag 3 mei. Hier. Dan hoor je het hem zelf zeggen, met zijn fantastische krakende maar fluwelen stem.foto Bert Danckaert
Teksten