20u30 Hugues C. Pernath met Ruth Joos en Joris Gerits

H.C. Pernath (1931-1975) was onder zijn eigen naam Hugo Wouters beroepsonderofficier in het Belgische leger van 1947 tot 1960. Nadien was hij boekhandelaar en boekhouder.
Als dichter behoort hij in Vlaanderen tot de tweede experimentele generatie. Hij was van 1972 tot aan zijn plotse dood in 1975 gouverneur van de Pink Poets. Hugo Claus was zijn getuige op zijn eerste en zijn tweede huwelijk.
Ruth Joos, bekend van Radio Een's Mezzo, brengt haar verhaal over hoe ze gaandeweg door Pernath gegrepen werd. Zij pikt hier en daar iets bloedmoois uit zijn oeuvre, wat naadloos overvloeit in de selectie van Joris Gerits, docent literatuur, redacteur van het verzameld werk van Pernath en auteur van het magistrale 365. Hij koos uit het verzameld werk gedichten die zijn militaire achtergrond thematiseren, gedichten over vriendschap, liefde en de afwezigheid daarvan, gedichten over zijn betrokkenheid bij destijds actuele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Zo krijgt deze te weinig gekende poëzie context, commentaar en compassie.

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68