Johan De Boose is Doctor in de Slavische Talen en Oost-Europakunde aan de Universiteit Gent. Hij werkte als journalist voor kranten, tijdschriften, radio en televisie. Zijn stem zal je niet onbekend klinken want hij was lang verbonden aan Radio 3 en later Klara voor diverse cultuurprogramma's. Hij werkte daarnaast veel voor theater. Zo was hij tussen 1985 en 1990 vertaler, assistent en archivaris van Theater Cricot 2 en zijn directeur Tadeusz Kantor in Krakow.
Nu is hij fulltime auteur van fictie, literaire non-fictie en poëzie. Zijn roman Bloedgetuigen werd bejubeld in binnen- en buitenlandse pers en is inmiddels aan zijn derde druk toe.
Recent verscheen deel één van de trilogie Vloekhout. In Gaius neemt hij de lezer mee naar het Rome van Keizer Nero. Een slimme historische roman over decadentie en theatraliteit, die in NRC Boeken hoog geprezen werd.
Johan De Boose neemt ons persoonlijk mee in zijn literaire wereld, die reikt van de steppen van de braaklanden van Oost-Europa naar de ruïnes van het Romeinse Rijk.

Voor meer info: www.johandeboose.be

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68