Damiaan Jacobs

Damiaan Jacobs is schrijver en beeldend kunstenaar.
Op 14 februari 2006 – deze datum is trouwens volledig toevallig,  maar dat is zeker geen beletsel-  toont hij ons zijn wondere warme wereld, mét bramen en weerhaakjes.
Wie er een avondje mee doorwandelt herontdekt tegelijk een stuk van het eigen hart.

Deze 54- jarige Kalmthoutenaar  is niet voor één gat te vangen . Enkele jaren geleden was hij tijdens de Zomer van Antwerpen  nog een van de schaarse ‘inheemse’ medewerkers bij de ‘Drijvende Tuinen’ van het Franse gezelschap Le Phun.
Maar ook in zijn eigen, reuzengrote Kalmthoutse tuin staat Damiaan samen met zijn medewerkers zijn mannetje, wat op tijd en stond resulteert in een ‘totaalwandeling’ vol poëzie, proza en betoverende installaties , die keer op keer de begeestering van een –zeer verscheiden- publiek opwekken.
Momenteel is Damiaan bezig met een recyclagekunstproject  in en rond een watertoren te Kapellen. Op 14 februari steekt hij even over naar de Rood-Wit om er voor de Boog te tonen wat hij zoal in zijn mars heeft.

Zowel met zijn poëzie als met zijn stukjes proza – geflankeerd door knap bedachte visuele effecten -  schept Damiaan  een ruimte waarin zijn publiek beurtelings  uitgelaten en stil, of ontroerd en gebruuskeerd zal worden. Steunend op zijn ervaringen als poppenspeler neemt Damiaan ook de handschoen op tegen het begrip ‘alter ego’. Weemoed en knettergekte houden elkaar in evenwicht, en vanaf deze slappe koord toont hij ons zijn ‘Galerij der Vergeten Helden’ of viert hij met ons zijn ‘Fête Nationale’…

Ga mee op ontdekking naar een wondere wereld achter deze wereld, en ontdek dat het ook die van u is…

 

Reacties
Teksten