12 december: Schone woorden klinken
Warre Borgmans en Jokke Schreurs halen herinneringen op 
Klik hier voor de foto's

Acteur Warre Borgmans en muzikant Jokke Schreurs zijn oude rotten in het vak. Ze leerden mekaar zes jaar geleden kennen via hun zoons, die in dezelfde klas zitten. Hun ‘Schone woorden klinken zo’ is een muzikaal woordprogramma dat moet verbijsteren, ontroeren en doen lachen.

Warre Borgmans is op TV en het theaterpodium alomtegenwoordig: Team Spirit, De Kakkewieten, Blinker, Peter en De Wolf… het zijn maar enkele van de vele producties waar hij aan meewerkte. In Schone woorden klinken zo kruipt Warre Borgmans voor één keer niet in een hem opgelegde rol. Dit programma vol nostalgische teksten en muziekjes gaat over zijn persoonlijke anekdotes en zijn eigen voorkeuren. Hij staat samen met gitarist Jokke Schreurs op het podium.

Jokke Schreurs leerde Warre Borgmans kennen op een schoolfeestje van hun beider zoons. Een geslaagd gezamenlijk optreden tijdens een congres was de basis voor deze voorstelling. Warre leest gedichten en vertelt verhaaltjes over zichzelf, dingen die hij zich herinnert van vroeger. Zowel fijne als minder fijne dingen… Tegelijkertijd herkenbaar en erg persoonlijk… Jokke beaamt, onderlijnt, kleurt en ademt. Speelt gitaar, zingt af en toe eens. Soms zingen ze samen… er mag al eens gelachen worden!

De teksten en gedichten zijn geïnspireerd door de woorden van o.a. Rutger Kopland, Guido Gezelle, Solzjenitsin, Adriaan Morriën, Frank Sinatra… zelfs Pastoor Munte werd niet vergeten door deze beide heren. Twee heren die zich herinneren. Ieder op zijn manier. Zo klinken schone woorden…
 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 42, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68