Memoires van een antisemiet van Gregor von Rezzori  komt uit bij uitgeverij Atlas.
Gregor von Rezzori (1914-1998) wordt in één adem genoemd met een van de grootste schrijvers uit de Duitse literatuur, Joseph Roth, en wordt algemeen beschouwd als een van de scherpzinnigste geesten van de verdwenen cultuur van Oostenrijk-Hongarije. Zijn werk is in alle grote talen vertaald.
De hoofdfiguur uit Memoires van een antisemiet is geboren in Czernowitz, in het verre oosten van het Oostenrijks-Hongaarse rijk, in een Duitstalige familie die hem het antisemitisme met de paplepel ingeeft. Maar Joden uit de weg gaan in dit gedeelte van Europa is moeilijk. Met de Joodse leeftijdsgenoten op de ijsbaan lukt dat nog net, maar de verlokkingen van een bekoorlijke Joodse weduwe uit Boekarest kan hij niet weerstaan. In Wenen belandt hij in de armen van de verleidelijke Minka, die hem meteen ook introduceert in het opwindende Joodse intellectuele leven van het Wenen van die tijd. We schrijven 1938 en Hitler staat op het punt Oostenrijk binnen te marcheren...
In deze vrij op zijn eigen leven geïnspireerde roman schrijft Gregor von Rezzori buitengewoon zinnelijk, poëtisch en burlesk over de verloren wereld van Oostenrijk-Hongarije – waar het antisemitisme verre van politiek en zo vanzelfsprekend was als zuurstof in de lucht. Een fijnzinnige, vrijmoedige, humoristische en verontrustende roman.

Op het programma:
Benno Barnard vertelt over het boek.
Bart Van Loo vertelt over vertaler en zijn werk.
Kris Lauwerys vertelt  over de vertaling en hoe ze tot stand kwam.
Isabelle Schoepen leest een paar bladzijden voor.

Inkom gratis.

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68