ALEKSANDR SKOROBOGATOV,
EEN WIT-RUSSISCHE PAREL DIE ANTWERPEN ALS SCHELP KOOS.

Aleksandr Skorobogatov is een van de zonder meer belangrijkste auteurs in het Russische taalgebied. Hij werd in 1963 geboren in Wit-Rusland als zoon van een theaterregisseur en een docente, volgde een acteursopleiding in de Wit-Russische hoofdstad Minsk en studeerde vervolgens literatuurwetenschappen in Moskou.
Zijn eerste publicaties botsten in de toenmalige Sovjet-Unie op weerstand. De eerste roman ‘Sergeant Bertrand’ verscheen er in hoge oplagen, maar wel in een gecensureerde versie. Het populaire literaire tijdschrift ‘Yunost’ bekroonde het boek meteen heel prestigieus tot beste roman van het jaar.
Kort na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie vestigde Aleksandr Skorobogatov zich in Antwerpen, en hier woont hij nog steeds. Hij schreef ondertussen -naast ander werk- de door de critici bijzonder goed onthaalde romans ‘Aarde zonder water’, ‘Cocaïne’, ‘Audiëntie bij de vorst’ en ‘Portret van een onbekend meisje’, een roman die geënt is op een dramatische gebeurtenis in het leven van de schrijver zelf.

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68