Bart Van Loo: Als kok in Frankrijk. Literaire recepten en culinaire verhalen
 
Wat is het verband tussen Rimbaud en een perfect gekookt eitje? Hoe maakte Alexandre Dumas olifantspoot klaar? Wat is een gargantuesk ei? Waarom dronk Balzac zoveel koffie? Is Chateaubriand een schrijver of een stuk vlees?
 
Wil je weten hoe mensen denken over eten, lees dan hun schrijvers! Dat is het devies van Bart Van Loo die met zijn boek Als kok in Frankrijk in de hand culinaire verhalen en literaire recepten zal vermengen tot een appetijtelijke en humoristische causerie.Dubbel smakelijk omdat het de honger naar eten en naar de letteren aanscherpt.
 
Bart Van Loo verwierf de voorbije jaren enige faam als francofiel, auteur en spreker. Na het geprezenParijs retour. Literaire reisgids voor Frankrijk (2006) vormtAls kok in Frankrijk het tweede deel van zijn eigenzinnige Frankrijk-trilogie.
 
Info: www.bartvanloo.info - http://bartvanloo.blogspot.com
 
“Bart Van Loo is een specialist in het vinden van andere invalshoeken op de literatuur.” (De Standaard)
"Formuleert schitterend. (...) Gepassioneerde literaire pelgrim.” (NRC-Handelsblad)
"Uiterst vermakelijk en boeiend!" (Kurt Van Eeghem)

 
   Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68